Nyår

Japp, årets sista dag och än är lillan kvar där inne. Nog måste jag väl kunna knipa ihop fram till tolvslaget va?! ;)
Erik (syrrans kille) sa att hon skulle komma dagen efter jul. HA-Ha-HA säger jag bara. Detsamma till dig Svenne som sa att hon skulle komma idag. HA-HA-HA! Nog för att den här dagen knappt har börjat än, men ändå. ;)
Fick sötaste Gott-nytt-år-MMS:et av Svenne iaf. En bild på myran med en nyårshatt. <3

Johnny har tydligen lovat iväg oss på middag idag också. Helt plötsligt känns allt som vi skulle göra alldeles för jobbigt och stressigt. Det hade känts skönt att få göra bort kartongerna, rensa i förrådet och sedan bara sitta hemma och ta det lugnt idag men icke sa... Ehm... Johnny. :P

Lika bra att hoppa in i duschen nu då och börja fixa till sig.

Ut!

Bättre sent än aldrig. Nu börjar jag städa och sedan ska julen ut ur våran lägenhet. Det ska vara klart innan lillan kommer har jag bestämt.

Frukost

Den godaste måltiden på hela dagen. Inget slår frukosten. :)
Idag åt jag en lyxmacka med ost, älgkött, tomatskivor och gurka, ett stort glas med kall mjölk till och en Safari-yoghurt vid sidan om. Mumma för mig och helt ointressant för er förmodligen.

Och ja, jag är uppe tidigt idag igen. Det känns som så mycket mysigare att kliva upp tillsammans med Johnny än att ligga kvar i sängen. Jag hade förmodligen inte lyckats somna om ändå. ;P
Vi stod och gjorde mackor tillsammans och sedan var det väl i stort sett puss, puss, puss, kram, puss, älskar dig och hej då. En kort mysig stund, men lätt värt att kliva upp tidigt för.
Som jag sa till Johnny igår "Jag känner mig typ så där dunderkär i dig igen". Tss! ^^,
Jag hoppas att jag kan få behålla den känslan ett bra tag bara. Det vore ju för underbart.

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Det är så tråkigt att gå här hemma själv. Så tyst. Förutom Kellys snarkande, hon sover mest hela dagen tycker jag... Gör hon inte det så springer hon runt som om hon vore galen ist eller så är hon övergosig med mig. Just nu är hon galen. :P

Nej, tror att jag ska ta och rengöra Oliwers bur senare iaf, diska och som vanligt städa. Herre gu, jag börjar känna mig som en städtant. Fast varje morgon ser det typ likadant ut överallt igen... Disk i diskhon (den ser full ut snabbt för att den är så liten), post och skit på bordet i vardagsrummet, kläder och överkast på golvet i sovrummet, hår och annat skit på mattan ute i hallen, kattsand utanför kattlådan, hö och kaninmat utanför Oliwers bur, katthår och grejer i soffan, ovikta filtar... Ska jag fortsätta?

Nej, nu ska jag inte vara sådan. Be happy! :)

29 december

Vad gör jag uppe nu egentligen?
Vaknade då Johnnys alarm gick 06:15, vi låg och pussades lite och sedan låg jag bara och filosoferade i sisådär en 30 min. Har iaf dragit på mig mina fårskinnstofflor som jag fick av Johnny i julklapp (fick ett par av morfar också), snott hans morgonrock och sitter nu i soffan och käkar min frukost, fil och bananskivor, så jävla gott. :)
Men det känns bra. Allt känns bra. Humöret är på topp just nu. :)

Förut behövde jag ju bara gå upp för att pissa en gång om nätterna. Heheeee, inte nu längre kan jag ju säga. De senaste typ 3-4 nätterna har jag måstat springa upp 4-5 gånger. Nalta less! Kan vara för allt kämpande upp ur sängen inatt som jag inte känner mig allt för trött nu. Men sägs det inte att då man börjar måste springa och pissa mer så är det snart på gång? Jag har för mig att min barnmorska sa det. Nu är det iofs beräknat nästa fredag men. Åh, det här känns så himla spännande. :D

Ska njuta klart av min frukost nu.

P.S Kelly råkade riva ner julgranen igår. Och ja, det var verkligen inte meningen. Hon råkade komma åt golvtomten som ramlade över kabeln och då drog med sig hela granen ner på golvet. Det var dom julkulorna och den julspiran det. Äsch, så farlig var det inte egenligen. Är en hel del julkulor kvar... Och den ska ju ändå ner i helgen har vi bestämt. ;)


Älskade missemiss! <3

27 december

Låg musik och Johnny ligger här intill i sin morgonrock som han fick i julklapp av mig och läser "Svensk maffia fortsättningen" (födelsedagspresent från mig). Skön stund. :)
Själv sitter jag bara och tänker på typ allt som har med "Tummelisa" att göra... Och hur otacksam jag lät mot mamma i telefonen. Hon har nämligen köpt en tavla till barnrummet. Vi kom överens om att hon inte skulle köpa något utan att prata med mig först, men det gick inte så bra. Haha! Hon har väl rätt i att vi oftast har samma smak, men ibland kan vi verkligen tycka helt olika. Mamma, jag vill bara inte att du köper något som kanske bara kommer att bli ståendes i förrådet eller så. Det är ju som slöseri med pengar. För tacksam är jag, nå så jävulskt faktiskt! Men du skämmer ju nästan bort oss nu för tiden och det blir så svårt att visa hur himla tacksam man faktiskt är. ;)

Vi var hos barnmorskan idag. "Tummelisa" har nu fixerat sig och magen har inte växt ett dugg sedan sist. Allt som allt så har jag väl gått upp ca 6 kg under graviditeten. Nice! Känner mig dock rätt så uppsvälld ändå. :P Nu kniper jag december ut, sedan kan hon gärna få komma tidigare än beräknat. :)


Jag kan ju säga att den här sf-kurvan ser lite olik ut mot den som min barnmorska har. På hennes ser jag ut att följa min kurva så jämnt och fint... Förutom idag då den sjönk en bit. Men min ser så himla hackig ut. Aja, skitsamma. Samma mått iaf.

Låg och funderade på en grej i morse. Bebis kallas ju just nu för "Tummelisa", skulle det inte vara lite skojigt om man gjorde ett "Tummelisa-rum"? Fast det kanske blir lite litet för det?! Skulle vara ganska skojigt annars.
Hittade nämligen denna fina gåbil på barnparadiset.se.


Har även sett sådana där rätt stora och fina fjärilar som man kan hänga ovanför sängen. Små söta älvor på väggarna (för får inte hon också vingar då hon gifter sig med älvprinsen?) och stora blommor eller näckrosor och näckrosblad? Eller lite större humlor eller nyckelpigor? Äsch, vad vet jag. Men i min fantasi så såg det himla mysigt ut iaf. :)



Nu blev jag sugen på att se filmen. Pff!

Fredagen

Jag skulle aldrig ha nämnt foglossningen igår då den kom tillbaka igårkväll efter att jag varit ute på några små promenader med Lina. Aj, aj, aj! Höll inte på att ta mig ur soffan. Men det känns bättre idag. Fast det är väl bara tills ikväll för jag, Lina, Johnny och Robin ska gå på stan idag. Men vad fan, det är ju julafton imorgon och vi måste köpa de absolut sista julklapparna. :)

Ikväll blir det middag hemma hos mamma och Svenne som vanligt innan jul. Så himla mysigt då man skapar sig lite egna traditioner. Frågan är ju hur vi gör då mormor och morfar börjar bli för gamla att ha middagsbjudning och "hålligång" på kvällen? Tar ni över då mamma och Svenne? ;) Man vill ju skapa en egen tradition för lillan då hon kommer. :)

Hehe, jag berättade för Lina om min dröm om den otroligt fula bebisen.
Lina:
- Hahaha! Då kommer det bli precis tvärt om. Den kommer ha mycket och tjockt mörkt hår, få Johnnys bruna ögon, vara tjock och skitsöt.
Jag:
- Och skitstor! :O

Ååå, negativa Emelie. Haha!

Äh, lika bra att fixa till sig nu innan vi ska in till stan så slipper man det innan middagen ikväll.
Tjingeling!

Happy!

Ibland undrar jag om mormor är tankeläsare.
Jag och Johnny har varit otroligt sugen på julskinka ett tag nu, men vi har inte velat lägga ut pengar på en och tänkte därför vänta till jul. Så kommer mormor upp idag och säger att hon har en julklapp till mig och Johnny. En hel påse med hennes goda tunnbröd + en påse med en massa smått och gott i... Som godis, kakor, prinskorv, kalvsylta, julmust, julskinka och så. Åh, jag ringde Johnny på en gång efter att hon gått och berättade vad vi fått. Ikväll ska vi äta tunnbröd med julskinka. Fy fasiken vad gott! :D

Ja just, vi fick en julblomma av våran hyresvärd och hans fru igår. Gulligt! Den står så fint på vårat bord i vardagsrummet nu. :)

Bebis

Å, jag älskar vädret ute idag. Så himla fint. :)

Usch, jag drömde om våran bebis inatt. Jätteful var hon! :O Hon hade överdrivet ljusblå ögon och på det ena ögat så var hon otroligt skelögd, jättelite hår hade hon och hon var dessutom blond på det(?). Inte nog med det så hade hon otroligt konstiga miner hela tiden och hon var så liten att hon kunde ligga raklång på kortsidan i vagnen. Men gu så jag älskade henne ändå. Jag var så himla rädd om henne... Hon var min lilla skatt.



Den här tiden som jag har varit gravid har gått så himla fort känns det som, men så fort jag blev ledig från jobbet så har det gått så otroligt segt. Kan inte den här sista tiden bara gå lika fort?! Jag vill så gärna få ut henne.... Men fortfarande inte nu i december. :) Jag längtar tills jag får snusa på henne (eller honom).
Det börjar bli ganska jobbigt med magen också, den är bara i vägen hela tiden. Kan ju knappt böja mig ner för att få på mig skorna utan att måsta anstränga mig rejält. Sockarna har jag gett upp med, orkar inte kämpa för att få på mig dom. :P
Det börjar kännas som om att det börjat trycka ganska fint neråt magen iaf vilket inte alls gör det lättare. Ska väl vara glad över att jag inte kännt av foglossningen så mycket ändå... Knappt någonting faktiskt. Men, men... Det är väl lika bra att det börjat kännas lite jobbigt så kanske man är mer pepp på att trycka ut henne sedan. ;P

Hon är vaken just nu iaf, ligger och bullar runt där inne. <3

Uppe innan tuppen

Inte ens när jag jobbade klev jag upp så tidigt som idag. 06:15, javisst, då klev jag upp med Johnny. Jag har knappt kunnat sova något inatt, vette tusan varför. Känner mig inte särskilt  trött nu heller. Det måste vara något fel på mig. :P

Jag sitter iaf och väntar på att julkalendern ska börja. Det blir första gången som jag ser den. Har ju inte hängt med ö.h.t men jag kan ju kanske tycka att den är bra ändå. Den lär ju knappast vara sämre än Norges iaf. Stackars dig Marta! Den var ju inte ens som en julkalender.

Får se vad jag hittar på idag, byter gardiner i vårat sovrum kanske?! Skulle ju behöva en rejäl städning där iaf. Vi hade ju barnrummet lite som ett förråd ett tag och allt det hamnade konstigt nog i vårat sovrum sedan. Blä!

Jaja, innan det ska jag värma mig en mugg varm choklad.



Johnny drömde förresten inatt att vi fick en pojke. Haha, oh my! Tänk om det faktiskt skulle visa sig vara en pojke. Då jävlar blir det till att sälja kläder och köpa nytt. Herre jösses!
Fick nämligen av syrran en full IKEA-kasse med kläder som Tyra växt ur och inte nog med det så kom mormor upp med en nästan full ICA-kasse med kläder som hon köpt på Tradera. Och inte nog med DET så är våran byrå i stort sett full med kläder och andra grejer redan till bebis så jag vet inte ens vart jag ska he resten.

Nu är det snart bara två veckor kvar till utsatt datum så vi får se då. :)

Men nej, värma choklad var det va. :P

Jul i vårt hus













Mer juligt än så blir det inte hos oss i år. Ganska skönt att inte ha för mycket heller... Fast hade gärna haft lite mer ändå. (:

Nä, tror att jag ska ta och värma på lite lax och potatis från igår. Mumma!

Barnrum



Jag har som sagt svårt för att inreda i barnrummet. Jag har inga idéer alls för det här lilla rummet. Och så länge jag inte har några idéer så kan jag ju heller inte fixa några grejer dit.
Mycket yta va... (òÓ.)

Åh, jag blir tokig!
Hittar jättemycket fint på Styleroom.se och google, men inget som går att göra här. *suck*


Fint från mamma





Kom till mig när du är ledsen
och jag ska trösta dig
Kom till mig när du är ensam
och jag skall hålla dig sällskap
Kom till mig när du behöver prata
och jag skall lyssna
Kom till mig när du är rädd
och jag skall hålla om dig
När du än behöver mig
ställer jag upp för dig
Vad det än gäller, när det än är,
Finns jag här för dig

Tyra







Är hon inte för söt. ^^,
Har otroligt många fler bilder, men de här är de som jag fixat och trixat med.
Bjuder på en som inte alls är klar. Men hon är så jäkla söt med sin klänning och allt så jag kan inte låta bli att visa er. :)



<3

Fixa och trixa

Håller på att greja inne i barnrummet idag. Fick lov att ringa mamma för att fråga om inte hon kunde komma och hjälpa mig någon dag framöver. Det blir som svårt att hitta på något i det där lilla rummet med det där värstingsnedtaket... För mig iaf. Det ger inte så mycket att fråga Johnny heller. :P

Ska måla lite krukor nu och försöka hitta något fint motiv till dom sedan.

Snart



Sf-kurvan idag. Jag följer åtminstone min kurva fint.
Hon har tydligen sjunkit ner med huvudet och börjat fixera sig.
Det är verkligen inte länge kvar nu. Allt känns så overkligt.

Julfest

I morgon är det julfest med jobbet... Och jag är bjuden även fast jag inte jobbar nu. :)
Det ska vara jultema, men hur mycket sånt har man hemma då?! Jag skulle ju kunna vara en julkula. ;P
Eller så är jag tråkig och klär inte ut mig alls. Det är ju knappt så att jag kan ha mina vanliga tröjor utan att se ut som en Nalle Puh. Äsch, ett gott humör borde väl räcka va?! ;)

Illa!

Så att du vet vad som händer i Bjästa Marta. Sibylla ska nog bygga en ny uteplats tror jag.

Börjar packa

Japp, jag har böjat packa lite smått här hemma.
Börjar med att packa till "Tummelisa". :)
Jag har verkligen fyllt väskan till henne nu. proppfull! Men jag har hellre med mig för mycket än för lite.

Min packlista till henne:
1 pack tvättlappar
1 handduk
2 blöjor (var vad jag hade)
2 nappar
3 par mjukbyxor
2 body
2 koftor
1 helbody (eller vad det nu kallas)
1 pyjamas
5 par sockar
1 par vantar
1 overall
2 mössor
1 par tossor
1 mjuk filt
lite salva


Jag vet inte om det behövs något mer... Förutom babyskyddet till bilen då. Om ni kommer på något att lägga till så får ni gärna skriva ner det till mig här. :)
Har läst att man ska ta med sig ett nytvättat örngott att ha på BB så att bebis känner igen doften då man kommer hem. vet inte hur viktigt det är men...

Söndag

Jag hade en himla trevlig dag/kväll igår. Johnny fyllde ju år i fredags så vi fick besök av en av hans morbröder med fru(?) och barn och så hans morföräldrar. Jag tror att dom var här i två timmar. Efter det lyxade vi till det lite med att äta middag ute, sedan blev det hockey nere hos Tommy och Lena och efter det så åkte vi till syrran och Erik för att se på film.

Idag sticker vi till näske för att kolla på lucia. Pappa ska vara med och leda Alicia (Tinas ena dotter) så vi måste ju bara dit för att kika. Jag har fått höra att han ska vara tomte... Men vi får väl se hur det blev med det. :)

Måste börja fixa till mig nu. Tjing!

Jahapp

Vissa av er tyckte tydligen inte om mina läppar på bilderna i förra inlägget. Jaja, för eran skull så struntar vi i att lägga ut fler bilder på mig då. Jag får roligare kommentarer då. Tänk på att jag är gravid och har mina hormoner! En sådan där liten varning bara. Nu kommer jag nämligen att slå in era julklappar extra fult i år. ;)

Har iaf slagit in lite julklappar ikväll till Lina och Johnny. Jag gjorde mitt bästa, verkligen, även om det kanske inte syns. :$

Ah, ska käka middag med Johnny nu och glo på tv. Go kväll!

Till jul

Jag kör nog på långklänningen den här julen också. Ska väl vara glad över att jag fortfarande kommer i den. :P

Jag kan nog inte påstå att jag var särskilt trevlig då jag provade kläder inne i stan igår. Oh my!

"Gick det bra för dig med kläderna" *BIG smile*
"NEJ!"

Stackars tjej! Men jag försökte vara lite trevligare sedan. :)

 

Jag ska nog inte ge mig på att prova nå mer kläder förrän efter förlossningen. Men nu var det nästan bara tvunget då jag ville ha något fint till jul och nyår.

 

Det gick inte så bra med att handla julklappar heller. Jag visste precis vad jag skulle ha men kunde inte köpa mer än en... Och den var inte ens planerad att köpa. Aja. Bättre lycka nästa gång?

Idag har nog varit den tråkigaste dagen på länge tror jag. Har varit själv hela dagen då Johnny är på utbildning och jag inte orkat hälsa på någon. Jag har väl mest suttit i soffan hela dagen. Funderar på att kila in till köket för att värma på lite middag nu iaf och hoppas på att det känns bättre imorgon.

En månad

Nu är det banne mig inte länge kvar till bf. En månad precis igår. :O
Jag har nu fått foglossning och det är banne mig inte kul kan jag säga. Det var tänkt att jag skulle ner till Ann-Marie (Johnnys mormor) för att baka idag, men jag blir soffliggandes ist. Det gör ont. :(
Håller på att bli tokig för jag vet att jag behöver städa, diska och rensa i garderoben... Men det går bara inte.

Jag har fått mina två första bristningar också. Jag fick ett tips på att smörja in magen med babyolja både morgon och kväll nu under graviditeten och sedan ett tag efter förlossningen. Så jag provar med det.

Här får ni intresserade kika in mina första bristningar. ;P


För er som behöver lite hjälp på traven. :P


Japp, där har ni dom. Dom är ju inte så himla stora, men dom finns där ändå. Jag hoppas att babyoljan åtminstone hjälper mig att inte få fler.

Mysig dag

Jag och Johnny är barnvakt och hundvakt idag och inatt. Det har varit så himla mysigt. Tyra är nog den bästa ungen att vara barnvakt till. Hon har varit så snäll och glad hela dagen och Alfons har varit riktigt duktig han också.
Enda gången som Tyra har skrikit riktigt var då vi skulle bada henne och då jag skulle sova henne, annars har hon varit kanonlugn. Haha, hon pillade på Johnny så pass mycket efter badet att han fick slänga alla kläder i tvätten och sedan gå och duscha.

Nu sover hon och Alfons ligger och tuggar på sitt ben, så högt att vi knappt hör tv:n. Haha! Men det är väl läggdags för oss snart också. Jag är så nöjd över att vi har lyckats passa in maten så himla perfekt som vi har gjort och att det bara tog 10-15 min innan vi fick Tyra att somna. Något som har varit riktigt kul är att Johnny verkligen har tagit en massa egna initiativ med Tyra. Tro det eller ej, men Johnny är helt underbarn med barn och Tyra har verkligen sett ut att trivas hos honom. Jag kan nog säga att hon har varit mer hos Johnny än vad hon har varit hos mig idag. :)

Den enda som inte har varit särskilt nöjd är Kelly. Hon har varit så sur att hon t.o.m har sprungit runt och jagat Alfons. Lillgumman min! <3 Jag tror banne mig att jag får kila ner på ICA imorgon och köpa en Sheba till henne.

Aja, god natt på er! :)

Vi provar igen

Var och lämnade jobbnycklarna till Linda igår. Den lär jag ju inte behöva på ett tag. :) Efter det så blev det en sväng till barnmorskan för den vanliga kontrollen. Måttet på magen ligger uppe på översta kurvan igen. *suck* Hade det inte varit för att vi har fått vara på ul och faktiskt fått veta att det inte blir en jättebebis så hade man ju börjat undra. Det är tydligen bara min mage som vill vara stor och jag ska inte alls lyssna på folk som kommer och säger till mig hur stor dom tycker att den är tyckte hon. So just shut up! ;P

Som vanligt får ni kika på min sf-kurva.


Då vi var klara där så åkte vi in till stan. Jag hittade lite kläder till "Tummelisa", laddade upp med lite doftvax till ljuslyktan, kom hem med lite julgrejer och så lyckades vi få med oss mat igen.
Alltså det känns som om att vi har letat efter adventsljustakar överallt, antingen så har det varit slut, dyrt eller fult. Men så stannade vi på Ö&B igår och där jävlar i mig hittade vi två snygga stakar. Så det känns lite mer juligt nu faktiskt. Aja, här får ni tjyvkika på kläderna. :)


Skitsöta strumpbyxor med hjärtan och krusiduller på. :)


Jag vill ha en jag också. ;O


Jag kunde inte låta blit. Minsta storleken var i 74. Haha!
Men hon kan nog ha den till nästa jul. ;)


Adventsljusen just nu... Får se om jag orkar mig ut för att plocka mossa
och grejer senare någon dag.

Nej, nu ska jag hjälpa Johnny med att fixa spjälsängen.
Tjing!

Krångel

Min dator vill inte ge med sig och lägga upp bilder här på bloggen så jag får väl prova igen imorgon.
God natt!
RSS 2.0