Hej!

Nu då Nelli äntligen börjat bli lite tjock och gó så tänkte jag ge er en liten bildbomb. Jag passar på medans hon sitter hos pappa och äter. :)





















Bilderna då hon ligger i babygymmet är från idag. Sötskrutta! :)

Vi vägde och mätte henne idag. Hon är nu 57,9 cm lång och väger 5,595 kg. Hon växer så det knakar tror jag... Fast hon följer sin kurva fint så. :)

Nej, nu ska vi snart ner för att hämta telefonerna. Tjing!

...

Vad hände? Vart gick det fel? :´(

Tisdag

Det fattades ingen rosett på dopklänningen. Pratade med mamma igår så hon kollade upp det. :)
Å, jag vill ta på henne klänningen nu.
Börjar fundera på om Nelli börjar gå över mot en storlek 62. Tycker pyjamaserna i storlek 56 börjar se så små ut då hon sträcker på benen. Men vi väntar ett tag till och ser. Hon blir ju ändå två månader nästa vecka. :)

Jag behöver ingen barnvakt på fredag heller. Johnny stannar hemma. Jag pratade med honom igår. Tycker det känns lite själviskt av honom då han knappt klarar av en timme själv med henne då hon inte är på sitt bästa humör men förväntar sig att jag ska klara av en hel helg. Nog tycker jag att han hade kunnat fråga iaf.
Han får ju inte precis något av att fara dit till Dalarna heller och jag behöver all hjälp jag kan få... Så det så.
Jag tycker att man får ta och anpassa sig lite efter Nelli nu i början faktiskt. Inte tror jag att han hade tyckt att det hade varit så kul om jag skulle vara borta en hel helg.
Aja, nu är det ju fixat iaf och det är ju bra.

I morgon efter 16:00 blir det till att hämta våra nya telefoner på ICA. Så jäkla spännande. :)



Iphone 4S, jag hoppas vi blir nöjd.

Det blir även babymassage imorgon igen. Var ju aldrig dit förra gången då jag var sjuk. Man vill ju inte smitta de andra. Men imorgon är vi tillbaka igen. :)

Dop och barnvakt

Japp, snart börjar det nog närma sig dopdagen för Tyra och Nelli. Tyras klänning är på väg tror jag och jag tar den som jag hade då jag döptes.
Vill ni se? Blunda annars för här kommer den. ;)







Hon kommer bli så fin så. :)
Jag tror dock att det fattas en rosett. Håller ni inte med om att det ser ut som om att det borde vara en tredje där nertill? Såg det nu. Men det är ju inte så svårt att ordna isf. :)

Nelli ligger ute på balkongen i vagnen och sover just nu, har väl sovit i en timme. Så jag har passat på att städa och håller just nu på att vädra. Nu äntligen luktar det gott här igen. M-hmmm!

Nu är det snart dags för de där cellproven igen också. Har en tid nu på fredag kl. 13:00. Jag trodde att jag var smart, men det var jag ju inte alls kom jag på sedan.
"Fan" tänkte jag först eftersom jag kommer att ha en manlig gynekolog. Men va fan, annars skulle jag måstat vänta i flera veckor till och det vore ju inte så bra kanske. Så jag tog den tiden då och tänkte att det var ju kanon eftersom Johnny skulle vara hemma då... Så då hade jag ju kunnat åka in med honom och han hade kunnat ta hand om Nelli. Men fan också, han ska ju till Dalarna på fredag och vara där hela helgen. Happ, hur gör jag nu då?! Barnvakt vore ju det bästa eftersom att hon brukar äta där strax efter ett... Eller rent av precis vid ett.
Det känns ju jävligt bökigt att behöva ta bussen och dra med vagnen på den, sedan gå med den från busstationen upp till sjukhuset och sedan hoppas på att hon inte hinner bli hungrig innan vi kommit hem.
Jag måste alltså ta och skaffa mig en barnvakt till min lilla skrutta.


I nödfall kan syrran vara. Men jag ser gärna att hon slipper då hon har både Tyra och Alfons.
Ska ringa och flörta lite med mamma nu iaf.

Fredag

Det första jag ska försöka få bort då jag börjar träna är fan mina lår!
Att röven är lite bred gör mig ingenting, känner mig bara extra kvinnlig då... Men låren är jag fan less på. >_<

Hur som helst så passade jag på att fixa till mig nu då Nelli och Johnny är borta. Skulle se om jag kunde ha min snygga kavaj och voila. :)


Nöjd tjej. :) Nu vet jag vad jag ska ha på mig den dagen jag och Johnny ska ut för att äta middag och gå på bio.
Ja, inte solglasögonen kanske, men resten. :)

Nu sticker jag till Lina. Ska se om jag kan låna med mig lite hostmedicin från mormor till henne... Annars blir det bara till att hjälpa henne att städa eller något. Passar på medans jag är själv. :)

Amning

"Har du mycket mjölk?"
"Hur går det med amningen?"
"Sitter hon fast vid bröstet på dig?"

O.s.v

Även om jag hade ammat, varför frågar man sånt? =/
Lite jobbigt är det dock när folk kommer fram och frågar saker om amning och helst då dom ser på mig som om jag vore en idiot då jag berättar att jag inte ammar.

Det var ju inte precis att jag inte fick någon mjölk, det gjorde bara så JÄVLA ont. Nelli verkade inte bli mätt, tror inte att hon sög rätt heller med tanke på hur såriga bröstvårtor jag fick. Efter att en stor skorpa farit från ena vårtan så hade jag ett fett jack där. Det är nu läkt som tur är, men ni kan ju kanske tänka er att det gjorde ont.

Jag provade med en sådan där amningsnapp. Det fungerade suveränt i början, men ganska snart så började allt om på ruta ett igen. Till slut använde jag bara det bättre bröstet och då blev mjölkproduktionen mindre i det andra. Man hade kunnat tro att jag bara hade ett bröst, så stor skillnad blev det på storleken och då har jag ju inte precis små bröst i vanliga fall. Ganska snabbt blev det bättre bröstet sämre också... Försökte då använda det andra, men ja, det gick inte så bra. Hade ju som sagt knappt någon mjölk kvar där och hon ville äta jämt. Provade med det sämre ändå, men det funkade inte.

Det slutade med att jag gruvade mig varje gång jag skulle amma, jag grät för att det gjorde ont och Nelli mådde inte så bra då hon inte blev mätt, det blev mycket gråt från henne och dessutom kände hon ju av hur jag mådde och det gjorde ju definitivt inte saken bättre. Därför bestämde jag mig för att sluta amma.

Jag fick mjölka ur det fulla bröstet ett par dagar och sedan läka ur en hel del mjölk. Mjölken är fortfarande inte helt borta, men det är ytterst lite jag kan få ut så det är nog inte länge kvar nu.



"VILL man inte, KAN man inte (och tro mig det vet man ALDRIG på förhand) eller KÄNNER man inte för att amma så finns det INGEN anledning att må dåligt över det.
Ersättning är ett fullgott alternativ enligt vår kära svenska Socialstyrelse samt Livsmedelsverket och det viktigaste är faktiskt INTE bröstmjölken, utan en glad och lycklig mamma som kan ta hand om sitt barn så att barnet växer och frodas.
Barn kan både växas och frodas på ersättning.
"


Nelli blev en helt annan unge första kvällen som hon fick ersättning. Mindre gråt och mycket gladare.
Idag är hon en himla sprallig, glad, rund och gó unge.
Som Gunbritt sa till oss sist på bvc:
- Det är så ovanligt att se så små barn vara så glad. Hon verkar må gott.

Japp, det tror jag också att hon gör.
Ett plus i kanten är ju att Johnny även kan vara med på ett hörn vid matningen nu också. :)



En liten Emelie

Har suttit och kollat igenom hundratals mappar med bilder känns det som. Hur som helst så hittade jag lite bilder från då jag var liten som jag tänkte dela med mig av. ;P

























Bjussar på en bild på min pappa också bara för att jag tycker att han har blivit så himla bra. :)


Tack och hej! :)

Mammakär

Känslan i morse då det första Nelli gör när jag kommer in i rummet är att ge mig dagens största leende är helt obeskrivlig. Jag kände lyckan och glädjen sprida sig genom hela kroppen. <3

Igår ringde jag till mamma och grät, jag trodde seriöst att Nelli hade hur ont som helst någon stans.
Jag gör en lång historia kort. Det som jag trodde var ont var bara, precis som mamma föreslog, ett par tröga rapar. Hon sov som en stock efter det och vaknade inte förrän strax efter 05:00 i morse.
Och som jag skrev till mamma igår så känns det alltid bättre efter att ha fått prata med henne oavsett om hon har några förslag på mina frågor eller inte.
Min mamma är bäst och jag älskar henne så otroligt mycket! Jag tror att jag är överdrivet mammakär. Haha! :D


<3

Alla hjärtans och Babymassage

Alla hjärtans dag igår. Johnny fick en "Pappas" mugg av mig med bilder på Nelli och honom. Han dricker ju kaffe varje dag så. ;P Och jag fick en stor t-shirt med en stor bild på Nelli av honom. Har sagt att jag skulle behövt en stor t-shirt att dra på mig då jag ska upp på nätterna för att mata Nelli så det var ju perfekt. :)
Annars var jag bara på pissigt humör typ. Jag var trött som bara den efter en näst intill sömnlös natt... Men så kan det vara.

På kvällen firade jag alla hjärtans hos mamma och Svenne iaf med Nelli, Johnny,, Lina, Tyra och Erik. En trevlig kväll med mycket gott fika.

Idag blir det babymassage med Lina och flickorna. Jag hoppas att det blir mysigt. :) Förberedde all packning och så igår så att jag skulle kunna ta det lugnt nu på morgonen. Och tro mig, det har jag gjort. Det bästa är att Nelli har varit vaken och på bra humör. Kan ju vara för att hon sov inatt igen kanske och nu sitter och kollar in våran takfläkt, hon är helt fascinerad av den.

Aja, ska ta och byta blöja på henne nu och ta på na nå kläder.

Måndag

Å, jag har fått sova 7 timmar i sträck inatt + 2 timmar till efter matning, jag har fått äta frukost i lugn och ro, ja jag har t.o.m hunnit vila magen efteråt. Nelli sover fortfarande. :O Hon var verkligen trött igår lillgumman. Vet inte riktigt vad vi gjorde igår med henne. Lekte lite, matade en massa, gick på en skön promenad, "bråkade" lite och så var vi till pappa och Tina och hälsade på... Där fick hon i och för sig leka lite till och prata med Tyra. Bada fick hon göra då hon kom hem också. Det måste ha varit lekandet och pratandet på kvällen och så badet.
Hur som helst så känner jag mig redo för allt idag. Solen tittar fram också. Kanske detta blir "min" dag? :)

Jag känner mig så himla taggad på att börja träna, men jag måste vänta med det tills vi har betalat av soffan och tv-bänken... Och det är ju inte länge kvar, typ en eller två månader bara. Till dess får jag nöja mig med mina dagliga promenader och hoppas på att jag känner mig lika taggad sedan. :)



Nu ska jag glo på tv en stund tills Nelli vaknar. Tjing! :)

Lyckat!

Guuu så avslappnad jag känner mig. Tog en alldeles för lång dusch, men det var så jäkla skönt. Låste ytterdörren, höjde musiken och lät dörren till duschrummet stå öppen. Så ja, där stod jag och göttade mig i värmen till världens jävla volym på stereon. NICE!
Vet inte riktigt vad jag gjorde sedan, gick runt och smådansade och sjöng för mig själv typ... Gjorde inget vettigt alls. Sedan stack jag iväg och solade. Det var kanonskönt ute och nu längtar jag bara tills Johnny och Nelli kommer hem så att vi kan ta våran promenad någon gång... Om Johnny fortfarande vill förstås. Annars har jag gärna lite mys inne i värmen också.

Men till dess så blir det till att se en film... Eller ta en promenad. Ska höra med Johnny hur han vill göra som.
Orkar inte göra i ordning för fotbad och ansiktsmask, känner mig så himla avslappnad ändå. :)

Börja om

Min "egen tid" har börjat. Det första jag gör är att börja plocka här hemma, bädda och allt sånt som jag gör varje dag. Kommer på mig själv efter ett tag med vad jag håller på med. Hämtar en dricka och ostkrokspåse och sätter mig här i soffan och gottar i mig. Kommer sedan på mig själv igen, jag skulle ju sluta dricka dricka och äta gotta. FAN! Jag lägger gottat på bordet, känner ett jävla sug efter choklad och så börjar jag gråta åt absolut ingenting. Vilken bra start... Nej.

Sansa dig Emelie!

Nu börjar jag om. Jag byter ut drickan mot min vattenflaska igen, hoppar in i duschen så att jag börjar slappna av, i väg för att sola och ta en promenad på byn för att sedan komma hem, göra i ordning ett fotbad och kleta på mig en ansiktsmask... Bara ta det lugnt. Tror banne mig att jag skämmer bort mig med lite choklad också. Jag ska försöka lägga alla tankar på hur det går för Nelli och Johnny åt sidan, det får jag ta sedan. Jag kan ju inte göra något åt det ändå. Det här ska bli en bra stund.
PUSS!

Egen tid

Då johnny har fått "egen tid" ett antal gånger så har han bestämt att jag ska få "egen tid" i morgon. Så han ska ta med sig Nelli på kalas i domsjö och sedan ta en sväng med henne till Robin.
Jag har gått och funderat på vad jag ska hitta på då. Först tänkte jag att "kanon, då kan jag ju passa på att skura och sortera tvätt.". Skura och sortera tvätt på sin "egen tid", seriöst? Haha, ja jag säg då det.

Vad gör man på sin "egen tid" egentligen? Jag har noll idéer. Eller, jag har bestämt att jag ska koppla av med ett fotbad och en ansiktsmask, men det tar ju knappt en halvtimme. Johnny lär ju vara borta i minst två timmar iaf skulle jag tro. Om ni har några idéer får ni gärna ge mig dom. Helst innan kl. 15:00 i morgon. Johnny kom med idén att han kunde fixa en film till mig. Shaa, varför inte? Men har ni andra idéer tar jag som sagt gärna emot dom.

God natt!

Hormoner?!

Jag vet inte vad det är med mig. Hormoner säger mamma och jag hoppas att det stämmer.

Jag har legat i som satan idag. Tagit hand om Nelli, matat, rapat, bytt blöjor, lekt, försökt hålla henne nöjd... Ja, det vanliga ni vet. Mellan dom grejerna så har jag fått försöka byta om utan att min fina dotter ska behöva gråta, jag har dammat, diskat, torkat ur ugnen, torkat av skåp och lådor, dammsugit, rensat inne i torkrummet (det såg förjävligt ut), bäddat och så. Japp, jag lyckades riktigt jävla bra måste jag säga. Jag har även hunnit med nästan en timmes promenad, varit på ICA för att handla gott till ikväll och tänt ljus så att det blir riktigt mysigt. Allt detta för att Johnny skulle få känna att han bara skulle kunna slänga sig i soffan när han kom hem och bara ta det lugnt, inte känna av några måsten i helgen.

Jag tycker ju då att jag har varit extremt duktig som hunnit med allt detta och känner mig otroligt snäll.
Johnny kommer hem, går och duschar och sedan myser han ner sig med Nelli i soffan.
Där bredvid sitter jag och känner mig som om att jag inte har gjort ett skit idag. Varför? För att jag inte får höra från Johnny att jag har gjort det fint utan att behöva säga "Visst har jag gjort det fint?!". En löjlig grej, jag vet, men vänta ni bara för det kommer mer.

Johnny vill självklart mysa med Nelli då han kommit hem, så även om hon är på G att somna så tar han upp henne och lägger henne intill sig. Min enda tanke då är "Å nej, nu får jag säkert vara uppe länge inatt då han väcker henne.". Vilken morsa va?! Men då jag har tagit hand om henne hela dagen och hon har haft sina ledsna stunder då vad jag än gör verkar vara fel och efter att knappt ha fått någon sömn på två nätter (Nelli har skämt bort mig, jag vet) så blir det lätt att jag tänker så... För jag vet ju, innerst inne, att det är jag som tar hand om henne inatt också. Trots att Johnny är ledig imorgon och har sagt till mig att jag ju kan väcka honom inatt om jag känner att jag inte orkar så vet jag att det inte kommer bli så. Jag kommer tjura på hela natten för att han ska få sova, han har ju ändå varit på utbildningen i tolv timmar.
Men ja, det var min första tanke iaf.

Och sedan då?! Jo, jag hör Johnny kalla Nelli för "älskling" och "pälsk". Jag tänker inte att det är gulligt eller underbart hur han beter sig mot henne. Istället tänker jag "Varför ska han kalla henne det?", det är ju jag och Johnny som är "älskling" och helst "Pälsk", "det har vi ju kallat varandra i flera år, varför ska han komma och kalla henne det också för?" är min tanke. Vad är det med mig egentligen?

Happ, så småtjaffsen då... de där dryga små. Nästan direkt då han kommer hem börjas det. Trots att vi har saknat varandra hela dagen och skickat gulliga sms till varandra så kommer dom där små jääävlarna ändå då vi äntligen får träffas. VARFÖR? >_<

Efter ett tag bestämmer jag mig för att göra middag. Jag frågar Johnny om något och får höra att jag ju kan läsa på förpackningen om hur man gör. "Sant, men nu frågar jag dig för att slippa läsa" tänker jag medans jag går in till köket igen och läser på den förbaskade förpackningen. Så när jag väl börjar koka upp vattnet kommer Johnny in. Han har en tendens att alltid kommentera något när jag gör mat... Vilket han gör denna gången också. Jag hade för lite vatten. Skitbra att han säger till, annars hade jag ju fått göra om maten. Men nej, det tänker inte jag. "varför ska han komma och lägga sig i om han tycker att jag ska läsa på förpackningen istället för att fråga honom?" tänker jag då.

Jag känner gråten komma krypandes i halsen på mig.
Johnny:
- Kan vi få en kram?
Jag kramar dom.
Johnny:
- Vad du ser ledsen ut. Är du trött?
Jag:
- Kan jag bara få vara ifred en stund.
Sedan står jag där inne och gråter i tio minuter för mig själv.

Så jävla känslig är jag just nu. Irriterad för ingenting, ledsen för ingenting och så kan jag börja gapskratta åt absolut ingenting. Det må kanske vara hormoner, men förjävla jobbigt är det iaf!
Jag vill bli som vanligt igen. Jag är så rädd att Johnny ska tröttna på mig annars. Nu då vi fått det så bra håller jag hårdare än någonsin om honom. Jag vill verkligen inte förlora honom nu. Jag älskar så som han är nu. Han är helt underbar.

Idag gick det så långt att jag fick gå ifrån Nelli till ett annat rum då hon grät. Ja, jag höll på att få spunk.
Visst, jag hade knappt hunnit äta något. En fjuttig macka bara väldigt tidigt i morse. Men som mamma, efter en sådan händelse, kände jag mig så jävla kall... Även om det var otroligt behövligt för mig. Jag kan säga att hon fick extra gos efter det.

Skönt, nu har jag fått skriva av mig. Nu ska jag gå och skita. Tack och hej! :P

Idag

Det blev en promenad med Nelli idag, en varm och skön dusch då Johnny kom hem och kunde ta över en stund och sedan solning. Nu ska vi snart käka riktigt jäkla god middag, lax med egen potatismos och egen sås. Jag verkligen älskar den där såsen, mmm-hm!

Lycklig

Då jag vaknade i morse kom jag på att det är alla hjärtans dag nästa vecka. PANIK!
Vad skulle jag hitta på till Johnny? :O
Men så kom jag på en present som han aldrig kommer kunna gissa sig fram till. Den är nu hemklickad. Frågan är bara om den kommer hinna komma fram till den 14:e eller om den kommer dagen efter. Men det är nog lite strunt samma. :)

Igår kom jag äntligen ut på en riktig promenad med syrran och flickorna iaf och jag måste säga att det var för jäkla skönt! Inte nog med det så tog vi rundan med värst backar tror jag... Det kändes. ;P
Ska se hur kallt det är ute idag. Är det kallare än -10 så blir det inget, men annars så tar jag nog samma runda igen med Nelli. :)

Efter promenaden och en titt in hos mamma och Svenne så blev det en avkopplande kväll med solning och en underbar pojkvän som tog hand om dottern. Inte nog med det så kunde vi lägga Nelli tidigt och då skämde Johnny bort mig med massage. Jag är underbart lycklig! <3


En av de första bilderna på oss tror jag. Det är väl en 5-6 år sedan nu. :)

Sjuk


Vilostund på mammas mage.


Söta Tummen-sockar ju. :)


Vi trodde att Nelli höll på att bli sjuk här ett tag. Hon hade börjat hosta lite smått, kräkts slemm, började få lite snor och så rosslade det i halsen på henne. Men ikväll verkar hon vara tillbaka till sitt friska mysiga jag igen. Vi ser väl om det håller i sig. Jag hoppas ju att hon slipper bli sjuk när hon är så här pass liten.

Just nu ligger hon och sover på Johnnys mage. Hon är så söt! <3

4 Februari

Inte konstigt att Nelli har ätit som en häst, så som hon har växt och gått upp i vikt.
Den 24/1 vägde hon 3580 g och var 51 cm lång, igår 3/2 så vägde hon 4275 g och var 54 cm lång. :O
Inte nog med det så blir hon en månad nästa vecka också. Hon blir stor fort.

Ska lägga in en massa bilder från mobilen sedan så det lär nog hamna någon här på bloggen. :)

Snart ska jag och syrran prova på babymassage också. Det börjar den 15:e på BVC. Det kan ju bli himla mysigt. :)

Och vissa personer förstår jag mig bara inte på. Tråkigt att jag ska irritera mig på henne, känns som att jag inte vill säga något heller. Men om ingen annan gör det snart så kommer jag inte kunna hålla tyst. Det kommer väl ut under min första PMS-tid som jag inte haft på ett bra tag nu och som jag förmodligen kommer att vara sämst på att hantera i början.

Bada

Nelli fick sitt första bad igår. Vi kunde inte se minsta gnutta av missnöje, hon verkligen älskade det. :)
Spelade in ett litet videoklipp på henne, men det är inget ni får se här. Bjussar på en bild ist. ;)





Gópruttan! <3

Bortskämda

När jag och Johnny var barnvakt till Tyra så var vi rädd att vi blev lite bortskämda eftersom hon är en så himla snäll unge, men nu efter att ha fått Nelli till världen så kan jag med glädje meddela att vi nog blir lika bortskämda med henne. Hon är så himla gó och snäll. Mysjänta! <3

Nelli

Lycklig nakenfis på fällen igår kväll. :D

Tatuering

Japp, jag ska göra en till tatuering. Inte än, det har jag inte råd med, men man kan ju fortfarande sitta och fundera ut hur man ska ha den. :)

Jag vet var och vilket motiv jag ska ha, det är bara texten som jag klurar på. Det kommer bli bra till slut. :)
RSS 2.0